Skip to content

Australian Labradoodle

Välkommen till labradoodlens fascinerande värld – en hybridras skapad genom en harmonisk kombination av labrador och pudel. Ursprunget till labradoodlen kan spåras tillbaka till Australien på 1980-talet, där man först började korsa labradorer med pudlar för att skapa en allergivänlig ledarhund. Denna unika ras kombinerar labradors vänlighet och pudlars intelligens, vilket resulterar i en följsam och mångsidig fyrfota vän.

Labradoodlen är inte bara en hundras – den är en livsstil. Dess popularitet har växt stadigt över åren, men rasen förblir fortfarande sällsynt och starkt kontrollerad för att minimera avel och dess potentiella konsekvenser. Hos Ekeborgs Hund och Hälsa är vi stolta över att vår älskade labradoodle Saga och Siri representerar det allra bästa av denna underbara ras. Välkommen att utforska labradoodlens magiska värld hos oss, där varje valp är en unik skatt och varje hund en kärleksfull kamrat för livet.

På Villa Ekeborgs Hund och Hälsa är vi passionerade uppfödare av den charmiga rasen Australian Labradoodle. Denna unika blandras, som har sitt ursprung i Australien, är en harmonisk kombination av tre fantastiska raser: Labrador Retriever, Pudel och Cocker Spaniel. Detta har man i en organisation vid namn Wala gjort i generationer. Det är denna trio som ger Australian Labradoodle dess distinkta karaktär och charm. Rasen är känd för sitt vänliga lynne och sin underbara, allergivänliga päls. Våra Australian Labradoodles är mer än bara husdjur; de är en del av familjen och uppfödda med kärlek och omsorg.

Australian Labradoodel finns i olika storlekar – Standard, medium och mini

Australian Labradoodles är en unik och mångsidig ras som har blivit populär världen över, inte bara för deras underbara temperament och allergivänliga päls, utan också för att de finns i olika storlekar och passar därför en mängd olika livsstilar och hemmiljöer. Dessa storlekar inkluderar stor, mellan o liten o t.o.m. mini. (Standard, medium och miniatyr), vilket gör det möjligt för nästan alla att hitta en Australian Labradoodle som passar deras specifika behov och levnadssituation.

Standardstorlek – Stor

Standard Australian Labradoodles är den största storleken och tenderar att vara ungefär 53-63 cm i mankhöjd och väger mellan 23-30 kg. Dessa hundar är robusta och energiska, vilket gör dem till utmärkta följeslagare för aktiva familjer eller individer som njuter av utomhusaktiviteter och har gott om utrymme hemma. Trots deras större storlek är de kända för att vara milda och kärleksfulla, vilket gör dem till utmärkta familjehundar.

Mediumstorlek – Mellan

Medium Australian Labradoodles är en mellanstor variant och mäter vanligtvis mellan 43-52 cm i mankhöjd med en vikt som ligger mellan 13-20 kg. Denna storlek är idealisk för de som söker en hund som inte är för stor eller för liten, men som fortfarande har alla de underbara egenskaperna hos Australian Labradoodles. De passar bra i mindre hem som lägenheter, så länge de får tillräckligt med motion och mental stimulans.

Miniatyrstorlek – Liten

Miniatyr Australian Labradoodles är den minsta varianten och är särskilt populära bland de som bor i lägenheter eller har begränsat utrymme. De mäter vanligtvis mellan 35-42 cm i mankhöjd och väger mellan 7-13 kg. Trots sin mindre storlek är miniatyrerna lika lekfulla och kärleksfulla som sina större motsvarigheter. De är anpassningsbara och trivs i många olika miljöer, så länge de får tillräckligt med kärlek, uppmärksamhet och motion.

Oavsett storlek är alla Australian Labradoodles kända för sitt vänliga och tillmötesgående temperament, intelligens och lättlärdhet.  När du överväger att välkomna en Australian Labradoodle till ditt hem är det viktigt att tänka på din livsstil, ditt boende och hur mycket tid och energi du kan ägna åt din nya fyrbenta vän. Alla storlekar av Australian Labradoodles kräver regelbunden motion, mental stimulans och social interaktion för att vara lyckliga och friska.

Australian Labradoodle
Australian Labradoodle
Australian Labradoodle

Rasens ursprung

En Labradoodle har Labrador Retriever samt Pudel som föräldraraser. ALD är förkortning av Australiensisk Labradoodle (på engelska Australian Labradoodle). Föräldraraser är förutom Labrador Retriever och Pudel även Engelsk- och/eller Amerikansk Cocker Spaniel.

Deras lynne är verkligen lika mjukt, som deras fantastiska päls. Den är mjuk vågig fleece. Detta är en aktiv blandras som älskar att använda både kropp och knopp. Tycker att jag med fördel ser att dom hamnar hos en aktiv familj som gärna vill arbeta med hunden i olika aktiviteter.

Australian Labradoodle anses vara en allergivänlig hund

Denna hund kräver pälsvård men är både allergi vänlig och fällfri. Dock kan man inte lova att hunden är allergivänlig och att alla tål dom. Men vi har sålt många hundar till allergiska familjer och det har hittills fungerat bra. Några fortsätter att äta sina allergi mediciner som dom alltid gjort. Däremot lämnar vi inga garantier, men har en policy att alltid ta hunden tillbaka vid konstaterad allergi.

Att välkomna en Australian Labradoodle från Villa Ekeborgs Hund och Hälsa till din familj innebär att du får en lojal, kärleksfull och aktiv följeslagare som kommer att berika ditt liv på otaliga sätt.

Vi är engagerade i att säkerställa att varje Australian Labradoodle som vi föder upp får en kärleksfull och passande familj. Vi förstår vikten av matchning mellan hund och familj och strävar efter att ge våra hundar den bästa möjliga starten i livet. 

Vi ser fram emot att hjälpa dig att hitta din perfekta fyrbenta vän.

Intresselista för att köpa en Australian Labradoodle

För att sätta upp sig i kö kan du skicka ett mail till oss. Vi vill veta hur eran livssituation ser ut och avd ni önskar med att skaffa en ny familjemedlem. Skicka med era kontaktuppgifter även erat telefonnummer. Vi besvarar alla mail och sedan tar vi kontakt över telefon för personlig kontakt och berättar hur vi går vidare . 

Vanliga frågor och svar

Här kommer några snabba frågor och svar om rasen Australian Labradoodle

Är Australian Labradoodles bra familjehundar?

Ja, Australian Labradoodles är utmärkta familjehundar. De är kända för sitt vänliga och tillmötesgående temperament, vilket gör dem till en fantastisk följeslagare för barn och vuxna lika.

Hur ofta behöver Australian Labradoodle pälsvård?

Australian Labradoodles kräver regelbunden pälsvård, inklusive borstning flera gånger i veckan och gärna professionell trimning var 6-8 vecka, för att hålla deras päls i gott skick.

Hur lång tid tar det innan man får sin valp?

Generellt sett får valpar flytta till sina nya hem när de är runt 8-10 veckor gamla, efter att de har genomgått nödvändiga hälsokontroller och fått sina första vaccinationer. Vi rekommenderar att du kontaktar oss direkt för att få den mest aktuella informationen om tillgänglighet och väntetider för en Australian Labradoodle-valp.

Hur mycket kostar en valp?

Priset för en Australian Labradoodle är 45 000:- (inklusive moms)

Kan Australian Labradoodles bo i lägenhet?

Ja, Australian Labradoodles kan anpassa sig väl till lägenhetsboende så länge de får tillräckligt med motion och mental stimulans. Mini- och mediumstorlekar är lämpligare för lägenhetsliv.

Vad är skillnaden mellan Labradoodle och Australian labradoodle?

En Labradoodle är en korsning mellan en Labrador Retriever och en Pudel, medan en Australian Labradoodle även inkluderar Cocker Spaniel i sin genetiska mix, vilket ger en mer konsekvent rasstandard och egenskaper.

Skäller Australian Labradoodles mycket?

De tenderar inte att skälla överdrivet, men som med alla hundar kan individuella skillnader förekomma. De kan skälla för att varna eller när de vill uppmärksamma sina ägare på något, men med rätt träning och socialisering kan detta beteende hanteras väl.

Se våra valpar vi har just nu

Kanske hittar du din nästa familjemedlem 🐾

Följ oss på Instagram!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.