Skip to content

Maltipoo

Maltipoo är en blandning mellan Pudel och Malteser. Ute i Europa har den varit mycket omtyckt länge. Maltesern tillhör samma grupp som Bichon Havanais. Men är mindre i storlek, har rak silkeslen päls som faktiskt aldrig slutar växa. En Malteser är alltid vit och ska ha svart pigment. Malteser hör till dom absolut första sällskapshundarna i världen. Det är en ren sällskapshund men passar utmärkt till lydnad, spår och agility.

Det är en relativt frisk ras men patellaluxation ( knäledsfel ) kan förekomma, liksom, hernia umbilicalis (navelbråck) Malteser är en pigg livlig och vaken hund som gillar det mesta. Rasen är en tillgiven, kärvänlig med snabb uppfattningsförmåga och är på så sätt väldigt lättlärd.

Att blanda Malteser med Pudelns temperament och sätt blir verkligen det bästa av två fantastiskt fina raser. Vi avlar bara 1 generationens Maltipoo, liksom 1 generationens Havapoo.

Vi avlar bara på renrasiga Malteser som är hälsotestade utav specialist veterinär. Detta för att säkerställa att generationer bakåt är friska och sunda.

Maltipoo kräver pälsvård, man får kamma och borsta mycket annars blir det tovor. Lättast är att lämna in den för trimning varje kvartal om man inte vill klippa själv. Maltipoo är både fällfri och luktfri.

Många frågar oss om skillnaden på Havapoo och Maltipoo. Jag tycker skillnaden är väldigt liten, då bägge blandningar är väldigt lika. Så olikheterna ligger nog i betraktarens ögon och smak.