Skip to content

Om oss

Om Villa Ekeborgs Hund&Hälsa.

Vem är då jag som börjat med denna stora passion i livet. Och fått med mig resten av familjen som nu består av min sambo och tre tonårsgrabbar. Att jag är född att älska djur, är helt klart ett faktum. I hela mitt 56 åriga liv , har djur spelat en stor roll. Har många gånger hört från min familj, att när det visades djurfilmer o naturfilmer o jag var väldigt liten, fick dom skynda sig att stänga av tv:n om det skulle visa att något djur dödade något annat. Annars vrålade o grät jag i timmar trots alla förklaringar att det är dom vilda djurens lagar för att överleva.

Min farmor var stor djurälskare o var uppfödare till Stor Pudel och Fjärilshundar. Så att åka till farmor var det roligaste jag visste. Vi hade själv inga hundar under min uppväxt, trots jag tjatade o tjatade . Däremot hade vi katter o jag köpte kanin till familjen i julklapp, för pengarna jag skulle köpa julklappar till hela familjen. Jag skolkade skolan i tredje klass o rymde till djuraffären, som tur var , var det naturligtvis det första stället min familj letade på.

Alla som hade hund i närheten där vi bodde,  gick jag för att passa, sen var jag ute i timtal i skogen, med deras hundar. Från jag var tio år , hyrde jag häst o red så mycket tiden räckte till. Även det intresset förde jag senare över på min dotter, som t.o.m. tävlade hoppning i junior landslaget o var en otroligt duktig ryttare. Då tog hästarna över våran familjs tid i många år, så våran första hund kom först till familjen då våran yngsta pojke var sju år. Då blev det ett impulsköp, då en lärare hade med sig tax/drever valpar till skolan. Så självklart blev vi ägare till en liten jakthund med stoooor jaktlust o lika stor vilja o personlighet. Kanske inte riktigt den hundsort man ska ha om man inte jagar. Dock fick han oss att gå med i jaktlaget o vara med på jakter. Han var en outtröttlig hund. Våran dotter red o tävlade mycket o han kunde vara med när hon red och tränade tre fyra hästar  på raken lätt. Oj vad vi älskade denna hund, vi hade nog inte riktigt fattat hur mycket en hund betyder. Tyvärr fick han cancer som sex åring o vi fick hastigt ta beslut att ta bort honom. Oj vad vi sörjer Gismo ännu, det tog många år innan jag kunde tänka hund ens.

Men sex år senare kom Wilda lika hastigt till. Jag hade börjat tänka hund lite o sa till min dotter att denna gången vill jag ha en söt hund, och en tant hund o där satt Wilda på en blocket annons, som en Bichon Havanais. Redan dagen därpå var vi och hämtade henne. Detta är början på det hundliv vi lever i dag. Idag består våran familj av min sambo, tre hemmaboende tonåringar, sen har vi tre utflugna o sex små barn barn. Min sambo och barnen är helt klart engagerade o vi alla hjälps åt. Att vara hemma på gården, o jobba alla dygnets timmar gör oss ingenting .

Om oss
Om oss
Om oss