Skip to content

Havapoo

Havapoo, en fantastisk blandras som kombinerar de bästa egenskaperna från Pudel och Bichon Havanais. Denna ras har snabbt blivit en favorit bland hundälskare för sin intelligens, anpassningsbarhet och allergivänliga päls. Att den blivit så populär talar till att fler och fler får upp ögonen just för att rasen är så otroligt trevlig. Låt oss dyka djupare in i vad som gör Havapoo så speciell.

Funderar du på att utöka familjen med hundrasen Havapoo?

Havapoo blir det bästa utav dessa var för sig fantastiskt fina raser. Det blir en frisk, sund, robust, lättlärd, glad, aktiv, intelligent och följsam hund. Men ser man inte upp, kan den finna många olater. Är man intelligent gäller det att se upp,då blir man duktig även åt andra hållet.

Helt förståligt! Havapoo förenar det bästa från två underbara raser till en hund som är hälsosam, stark, lättlärd, munter, energisk, smart och lyhörd. Dock är det viktigt att vara uppmärksam, eftersom deras intelligens kan leda till bus om de inte får rätt vägledning. En smart Havapoo kan bli lika skicklig på att hitta på hyss som på att lära sig positiva beteenden.

Havapoo kan jag idag ändå säga med handen på hjärtat att den passar alla. Det är svårt att misslyckas då den är väldigt anpassningsbar. Dock är ensamhet något den liksom alla hundar ogillar skarpt.

Hur stor blir en Havapoo?

Storleken på en Havapoo kan variera beroende på storleken på dess föräldrar och vilka gener från Pudeln som är mest framträdande. De kan väga mellan fem och tio kilo.

Havapoo är en luktfri, fällfri och allergivänlig hund.

Havapoo anses vara allergivänliga på grund av deras låga allergener. Här behöver man inte vara rädd, då man blandar med två allergivänlig raser från första början. Dock finns inga garantier, för det finns egentligen inga allergifria hundar. Jag har sålt många Havapoos till allergiska familjer, som med en sådan här hund fått sin dröm uppfylld.

Du är dessutom välkommen att besöka oss för att hälsa o vistas bland så många hundar, för att känna hur det känns.

Havapoo hund
Havapoo - Villa Ekeborgs hund och hälsa

Hur ofta behöver en Havapoo pälsvård?

Havapoo kräver regelbunden pälsvård. Dom behöver kammas o bortstas varje vecka för att hållas fria från tovor. För att underlätta kan man dessutom välja att ha dom kortklippta. Enklast är att ta kontakt med en hundfrisör och låta dom trimmas en gång i kvartalet. Eller om man tycker om pälsvård lära sig klippa själv. Att misslyckas gör inget då pälsen växer ut igen. Jag upplever att dom tycker det är skönt att vara kortklippta, dessutom slipper man mycket skräp som fastnar i deras päls.

Övriga skötselråd

Tandvården för en Havapoo, precis som för alla små hundraser med längre päls, kräver noggrann uppmärksamhet. Pälsen kring munnen kan samla bakterier som leder till tandsten, vilket kan bli kostsamt och smärtsamt att behandla, och täcks ofta inte av försäkringar. Genom att tillämpa enkla rutiner för munhygien kan du dock hålla din Havapoos mun hälsosam.

Tårar som rinner från ögonen kan orsaka missfärgningar på pälsen, ett fenomen som är mer märkbart hos ljusfärgade hundar. Denna missfärgning kan exempelvis ses på tikarnas bukpäls när valparna diar, vilket resulterar i en rödaktig ton på pälsen. Det är inget farligt, utan har med att tårar fräter pälsen o missfärgning uppstår.

Några tips för att hålla munhälsan och pälsen i toppskick är:

  1. Regelbunden tandborstning: Använd en tandborste designad för hundar tillsammans med hundtandkräm (aldrig tandkräm för människor, eftersom vissa ingredienser kan vara skadliga för hundar). Börja borsta din Havapoos tänder tidigt i livet för att vänja dem vid rutinen. Sikta på att borsta tänderna flera gånger i veckan.

  2. Tandkontroller: Regelbundna kontroller hos veterinären kan hjälpa till att upptäcka eventuella tandproblem tidigt. Veterinären kan också utföra professionell tandrengöring vid behov.

  3. Tuggprodukter: Speciella tuggleksaker och tuggben som är utformade för att främja tandhälsa kan hjälpa till att minska plack och tandsten genom att mekaniskt rengöra tänderna när hunden tuggar.

  4. Kost: En välbalanserad kost kan också bidra till god tandhälsa. Vissa hundfoder är speciellt utformade för att hjälpa till med tandvård genom sin struktur och sammansättning.

  5. Pälsvård runt munnen: Håll pälsen runt munnen trimmad och ren för att minska risken för att bakterier samlas. Detta kan göras genom regelbunden klippning eller försiktig trimning av pälsen som kan komma i kontakt med munnen.

  6. Ögonhygien: För att hantera tårrinning och förebygga missfärgning av pälsen, rengör försiktigt området runt ögonen med en mjuk, fuktig trasa. Det finns speciella produkter och ögondroppar som kan hjälpa till att hålla området rent och minska tårrinningen.

Genom att införliva dessa rutiner i din dagliga omvårdnad av din Havapoo kan du bidra till att upprätthålla en god munhygien och allmän hälsa. Vi avlar dessutom bara på hundar där ögonen rinner minimalt, vilket ofta syns på våra valpar. Dom brukar ha väldigt fina ögon, för det mesta. Genom att hålla pälsen kort och ögonen fria från hår som kommer in i ögonen, samt tvätta hunden med ljummet vatten kan man minimera ful färg under ögonen.

Vilka färger finns Havapoo i?

Havapoo finns i alla tänkbara färger. I rasen Bichon Havanais är alla färger o kombinationer tillåtet, o även om man många led tillbaka har färgen Sobel så kan det komma något annat helt plötsligt. Pudeln finns också i dag i alla möjliga färger, även om inte alla färger är godkända. Vi har olika egna Pudel-hanar, med både icke godkända färger och godkända som vi använder på våra tikar. Detta gör att vi har i princip alla färger i våran avel.

Vi kallar ofta färgerna på våra valpar efter färgerna som finns på Bichon Havanais. Havannabrun, sobel, créme, svart, tobaksbrun och röd. Denna mångfald i färger gör varje Havapoo unik och ger dem en distinkt charm.

Köp en Havapoo hos oss!

Om du har frågor om Havapoo eller är intresserad av att välkomna en till din familj, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa dig att hitta din perfekta fyrbenta vän.

Intresselista för att köpa en Havapoovalp

För att sätta upp sig i kö kan du skicka ett mail till oss. Vi vill veta hur eran livssituation ser ut och avd ni önskar med att skaffa en ny familjemedlem. Skicka med era kontaktuppgifter även erat telefonnummer. Vi besvarar alla mail och sedan tar vi kontakt över telefon för personlig kontakt och berättar hur vi går vidare . 

Vanliga frågor och svar

Här kommer några snabba frågor och svar om rasen Havapoo

Är Havapoo lämpliga för förstagångsägare?

Ja, Havapoo är kända för att vara anpassningsbara och lättlärd, vilket gör dem till ett utmärkt val för förstagångsägare. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla hundar kräver tid, engagemang och ansvar.

Hur vet jag att ni är en seriös och ansvarsfull Havapoo uppfödare?

På Villa Ekeborgs hund och hälsa prioriterar vi transparens och etik i vår uppfödning. Vi säkerställer att alla våra Havapoo-valpar och deras föräldrar genomgår regelbundna hälsokontroller och genetiska tester för att främja en sund avelspraxis. Vårt engagemang för våra hundars välbefinnande och vår öppna kommunikation med framtida ägare är kärnan i vår verksamhet, vilket bekräftar vår seriösa och ansvarsfulla inställning till uppfödning.

Hur lång tid tar det innan man får sin valp?

Generellt sett får valpar flytta till sina nya hem när de är runt 8-10 veckor gamla, efter att de har genomgått nödvändiga hälsokontroller och fått sina första vaccinationer. Vi rekommenderar att du kontaktar oss direkt för att få den mest aktuella informationen om tillgänglighet och väntetider för en Havapoo-valp.

Kan Havapoo lämnas ensamma hemma?

Liksom alla hundar, ogillar Havapoo att vara ensamma under längre perioder. De trivs bäst i sällskap och kan utveckla separationsångest om de lämnas ensamma för länge.

Havapoo vs Cavapoo – vad är skillnaden?

Båda är blandraser där Pudeln är en gemensam förälderras. Havapoo är en blandning mellan Pudel och Bichon Havanais, medan Cavapoo är en blandning mellan Pudel och Cavalier King Charles Spaniel. Skillnaderna ligger främst i temperament och fysiska egenskaper som storlek och päls.

Passar Havapoo för allergiska familjer?

Många allergiska familjer har framgångsrikt välkomnat en Havapoo till sitt hem. Även om inga hundar kan garanteras vara helt allergifria, har Havapoos låga allergener gjort dem till ett populärt val för allergiker.

Hur mycket kostar en Havapoo?

Priset för att köpa en Havapoo är 35 000:- (inklusive moms) 

Se våra valpar vi har just nu

Kanske hittar du din nästa familjemedlem 🐾

Följ oss på Instagram!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed with the ID 1 found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.